Квартира в диму, немовля ридає, а мати в неадекваті: копи приїхали до сімейного тирана, а побачили несподіване (фото)

На Херсонщині поліцейські вилучили з родини п’ятимісячну дитину через загрозу її здоров’ю та життю. Утім, мати дівчинки, яка ще має двох синів віком 7 та 3 роки, у Facebook пізніше повідомила, що доньку їй повернули.

Як розповіли у поліції Херсонської області, на "102" звернулась жителька Таврійська і заявила, що її б’є чоловік. Проте зрештою повідомлення про домашнє насильство не підтвердилось.

"Підійшовши до квартири заявниці, поліцейські почули плач немовляти. Двері були відчинені, з оселі відчувався запах диму. Зайшовши у квартиру, вони побачили безлад та повну антисанітарію. На кухні плакала п’ятимісячна дівчинка в дитячому візочку, а поряд з нею на плиті горіла пательня з олією, оселя була в диму. У іншій кімнаті поліцейські знайшли матір дівчинки. Вона була в безпорадному стані, ніяк не реагувала на спроби правоохоронців привести її до тями, від жінки відчувався запах спиртного", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські викликали швидку та повідомили про ситуацію колег з ювенальної превенції. Зважаючи на умови проживання родини, неналежний батьківський догляд та можливу загрозу життю та здоров’ю дівчинки, правоохоронці спільно вирішили доправити її до лікарні для проходження медичного огляду та надання допомоги. Також поліцейські повідомили службу у справах дітей.

Інспектори встановили, що жінка має ще двох синів віком 7 та 3 роки. На той час вони проживали у бабусі, а вказаний 36-річний чоловік не був їх батьком. Після з’ясування всіх обставин правоохоронці встановили, що повідомлення про домашнє насильство не підтверджується.

І на матір, і на тата немовляти інспектори склали адміністративні протоколи за ст.184 "Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей" КУпАП. Також 28-річна жінка отримала постанову за завідома неправдивий виклик спеціальних служб.

Після ретельного вивчення ситуації в родині прийматиметься рішення щодо доцільності перебування там дитини, наголосили у поліції. Проте мати дівчинки переконує, що наразі діти з нею. Визнає, що оступилася, проте каже, що її діти завжди нагодовані, одягнені і не потребують нічого. Щодо насильства від чоловіка вона прямо не відповіла, проте натякнула, що з емоційною обстановкою у родині не все гаразд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення