"Квартири розірвало з 1 по 9 поверх": у Єйську військовий літак впав на багатоповерхівку, нові подробиці (відео)

Сьогодні після 18 години у російському Єйську у 3-му мікрорайоні біля автовокзалу на житловий будинок упав навчально-бойовий літак Л-39. На місці падіння велика пожежа - знищено квартири з 1 по 9 поверх, на верхніх п'яти поверхах упали плити перекриття. Льотчик встиг катапультуватись.

За останіми даними, вигоріло близько 30 квартир, площа пожежі в будинку – 2000 квадратних метрів. Однак оскільки за традицією "панікі нєт" - російські ЗМІ повідомляють про мінімальну кількість жертв: лише двоє загиблих та 15 ушпиталених.

"Найімовірніше, кількість жертв внаслідок НП буде мінімальною", - пишуть російські ЗМІ.

За даними деяких російських ЗМІ, літак був з повним боєкомплектом. Це очевидно, судячи з численних вибухів під час пожежі - один за одним детонують снаряди. Надзвичайники наразі не можуть локалізувати загоряння, адже біля багатоповерхівки є снаряди, які не розірвалися.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика

У мережі з’явились відео моменту аварії Су-34 з різних ракурсів: втрата висоти, падіння, а потім потужний вибух палива та боєкомплекту.

Що цікаво, у російських телеграм-каналах за стандартною для росіян підміною понять вживають будь-які слова, крім "вибух". Те, що відбувається, називають "гуркотом" і "бавовною".

Те, в яких умовах уся Україна живе з 24 лютого, сьогодні довело жителів Єйська до паніки та істерики.

Літак, що впав у житловому масиві Єйська, міг бути прикріплений до місцевої бази морської авіації.

Причиною НП стало займання одного з двигунів Су-34 під час набору висоти для виконання навчально-тренувального польоту з військового аеродрому, повідомляє Міноборони РФ.

Пропагандистські ЗМІ висунули версію про "подвійний джекпот": птахи потрапили в обидва двигуни. Але чому для виконання навчального польоту літак під зав’язку був начинений боєкомплектами - питання. Хоча й на це російські ЗМІ знайшли відповідь:

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення