Квиток та 20 євро: в Харкові затримали сутенера, який вербував дівчат для роботи в порноіндустрії

47-річного харків’янина викрили у скоєнні злочинної діяльності працівники Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, 17 грудня в переході метро «Студентська» у Харкові поліцейські затримали 47-річного громадянина. Зловмисник спільно з 58-річним чоловіком, якого оголошено у міжнародний розшук, та невстановленими особами організував на території Харкова пошук, підбір та вербування молодих жінок для використання у порнобізнесі у Королівстві Іспанії.

Встановлено, що в листопаді 2018 року 47-річний чоловік підшукав 24 та 25-річних дівчат. Зловмисник вмовив їх поїхати до іншої держави для надання сексуальних послуг, використовуючи їх уразливий стан через тяжкі особисті обставини.

17 грудня в переході в метро він зустрівся з однією з дівчат та передав 400 гривень для купівлі квитка на автобус до аеропорту «Бориспіль», 20 євро, а також роздруковані квитки на літаки.

Після чого працівники поліції затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Жінки знаходяться у задовільному стані, вони повернуті додому.

Слідчим відкрито ще одне кримінальне провадження по додатковому факту злочинної діяльності чоловіка за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Зараз затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Відносно нього обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення