Лікар діяв не за протоколом: у Києві жінка померла в стоматологічному кабінеті

У Києві жінка померла під час візиту до стоматолога через алергічну реакцію на введений препарат. Лікар не вжив всіх необхідних заходів для того, щоб врятувати пацієнтку. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на прес-службу прокуратури столиці.

Стоматолог ввів 48-річній пацієнтці знеболюючий лікарський засіб, після чого пацієнтка раптово втратила свідомість. Незважаючи на непрямий масаж серця і штучне дихання, змінити її стан не вдалося. Тоді, на противагу існуючим протоколам, лікар не зробив пацієнтці ін'єкцію адреналіну.

"Висновками експертизи встановлено наявність дефекту у вигляді бездіяльності лікаря при наданні медичної допомоги пацієнтці, а саме не проведення їй необхідного обсягу заходів, спрямованих на відновлення гострих порушень функції кровообігу і дихання, в першу чергу - медикаментозних, що має причинно-наслідковий зв'язок з настанням смерті потерпілої", - сказано в повідомленні.

У даний час стоматологу повідомлено про підозру за фактом неналежного виконання професійних обов'язків, що спричинило за собою смерть пацієнтки (ч. 1 ст. 140 КК України), вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення