Літо, сонце і фекалії: журналіст розповів про свою поїздку на російський курорт на Чорному морі

 Новая газета

У російському курортному місті Геленджик через прорив каналізації і потрапляння її вмісту в море з'явилися проблеми з туристами, місцеві жителі звинувачують сусідні курорти і окупований Крим.

Адміністратор одного з готелів пояснив журналістові видання падіння цін на відпочинок в Геленджику.

"У нас тут тиждень тому каналізацію прорвало. Як би простіше сказати: какашки в море потрапили. Всі туристи з'їхали. Половина броней скасована. І це липень, розпал сезону", - передає його слова кореспондент.

Крім цього, через аварію на "Водоканалі" вода в місті подається за графіком.

"Прогулюючись по міській набережній, не вірю своїм очам: пляжі не напівпорожні навіть - порожні абсолютно. На пляжі "Кавказ" я нарахував 6 осіб, на пляжі "Едельвейс" - 17. Справжня біда для курорту, який живе від сезону до сезону. Купатися при цьому не тягне. Вода коричнева, в ній плавають водорості і сміття: від пластикових стаканчиків до решітки з-під курячих яєць. Таке відчуття, що на чистку пляжів під час відсутності туристів махнули рукою", - пише журналіст.

При цьому, місцеві жителі звинувачують у своїх бідах сусідів.

"На міському форумі всерйоз обговорюється змова проти Геленджика. Ось, наприклад, пише місцевий житель Іван Конько: "Не слухайте дезінфу! Ніякої "кишечки" немає: це анапці паскудять в соцмережах, бо у них голяк з відпочиваючими. Були спіймані неодноразово за руку. А ще лисий Крим... робіть висновки!" З ним погоджується більшість форумчан. Лише деякі пишуть: "Аналізи води в морі стають гірше", - цитує кореспондент

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення