Люди рік живуть, як біженці: журналісти показали сумні фото з місця вибухів в Ічні

 Апостроф

Стало відомо, в яких умовах доводиться існувати жителям міста Ічні, неподалік від якого відбулися пожежа з вибухами на військових складах ЗСУ.

"Ні вікон, двері висять на волосинці. Зима ось-ось надійде. Діти вже по четвертому разу хворіють. Я вже не знаю, що їм робити, які ліки давати. Кожен день спимо в шапках, бо холодно. І ніхто нічого не робить навіть не приходили обмірити вікна", - цитує ВВС слова місцевої мешканки Ольги Голуб, яка живе в чотириповерхівці на території військової частини.

Люди засмучені і втомлені холодом в квартирах, невиконаними обіцянками чиновників, незрозумілим для них підходом до відновлення будівель.

"Хто за це несе відповідальність? Хоча б приїхав міністр оборони і подивився, що тут робиться", - каже ще одна місцева жителька Галина Чорнух.

До цього до всього додається той факт, що ні школа, ні дитячого садочка, до сих пір з моменту НП, не працюють. Місцеві жителі впевнені - про них всі забули.

"Подивіться, як ми живемо, як біженці. Тут навколо було повно скла. Мої батько і мати на своїх плечах носили колись ті ящики з військовими снарядами. А зараз все про нас забули. Зробили нам тут пекло - і забули", - говорить ще одна місцева жителька Тетяна Чаус.

Нагадаємо, в ніч на вівторок, 9 жовтня, близько 3:30 ночі, сталася детонація на великих складах боєприпасів неподалік від села Дружба на південь від міста Ічня Чернігівської області

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення