Люди, що зірвали брифінг представника ОБСЄ в Мінську, виявилися журналістами з РФ

 Канал 112

Група радикалів, яка зірвала підхід до преси спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка за підсумками переговорів контактної групи по Донбасу в Мінську, є журналістами російського видання "Русская планета". Про це повідомила кореспондент телеканалу "112 Україна" Інна Кардаш.

"У багатьох журналістів виникало питання, чому служба безпеки готелю їх пустила. Потім стало відомо, що це журналісти російського видання "Русская планета". Саме тому вони змогли потрапити вчора на ці переговори", - повідомила кореспондент.

Вона також зазначила, що одного з цих чотирьох людей затримали, але троє змогли втекти.

Як зазначила кореспондент, трохи пізніше Мартін Сайдік все-таки зробив дві важливих заяви, що стосуються конфлікту на Донбасі. "Перша стосується того, що все озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями, повинно бути відведено до 20 лютого. Що стосується полонених - до цього процесу планується залучити комітет ООН з прав людини, а також міжнародний комітет Червоного Хреста", - додала Інна Кардаш.

Нагадаємо, 15 лютого в Мінську пройшло засідання підгрупи з економічних питань Контактної групи з вирішення ситуації на Донбасі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення