Машина часу: пропагандисти спалили на Миколаївщині храм ФСБ, який згорів 10 років тому у РФ (відео)

У Миколаївській області днями "згорів" храм УПЦ МП, який реально згорів 10 років тому у російській глибинці Астраханської області. Парадокс, але у 2023 році релігійна споруда дивом перемістилась до України і самоспалилась вдруге.

Фейк про те, що нібито якісь українські націоналісти спалили церкву на Миколаївщині, вже кілька днів активно поширюється у телеграм-каналах і твіттері. Російські боти під виглядом європейських та американських користувачів залишають коментарі під дописами: "Нацизму немає???", "Це не покаже CNN".

Фейкову інформацію також поширив екснардеп Ради Ілля Ківа, який втік до РФ, у своєму Telegram. До речі, наразі він видалив допис, у якому заявляв:

"Поки що спалили без людей. Але це лише початок. Нині в Україні розпочнеться системний процес підпалів церков націоналістами і рано чи пізно в них будуть замкнені люди. Все це сплановано та узгоджено Зеленським, завдання розпалити непримиренну релігійну ненависть та бійню".

За даними російських ЗМІ, підпал здійснили "чи то силовики, чи то розкольники".

Справа в тому, що на кадрах - пожежа 10-річної давності старовинної церкви у селищі Ільінка Астраханської області РФ. Порівняйте кадри і, як кажуть, "знайдіть 10 відмінностей".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення