Масовий мор риби на Волині: у річку Стир злили смердючу замулену рідину (фото)

Про сморід з річки Стир та мертву рибу пишуть у Facebook-спільнотах волиняни.

"Трапилось лихо. Через безгосподарність міської влади та керівництва Луцькводоканалу загинула велика кількість риби. Липлянські очисні спустили якусь замулену рідину, яка й спричинила загибель риби. Екологи нараховують Луцькводоканалу збитки", – йдеться у дописі Ольги Матящук у спільноті "Княгининівська громада" у Facebook.

"Тільки приїхав із Стиру. Район Вишкова, перед очисними, вода трохи піднялася, але залишається достатньо чистою. Крізь прозору воду під берегом видно живий мальок. В одному місці бачив верховодку, яка нереститься, активно б'є жерех. Милуші, за очисними – річка мертва, вода майже чорна, смердить каналізацією, видно завислі частини мулу, мертва риба вже не пливе. Під берегом бачив два мертвих окуні", - пише Віктор Дмитренко у спільноті "Сморід у Луцьку".

Він також розповів, що вранці працювали бригади "риболовів-спортсменів" із сачками. Особисто чоловік зустрів одного "професіонала" з сачком. "Всю рибу не дозволив сфотографувати, але, думаю, і цього досить", – констатує Дмитренко.

Вода в річці перед очисними спорудами

Дохла риба у Стиру після скиду води з очисних споруд Луцькводоканалу

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення