Масовий розстріл людей у Дніпрі: проти керівництва Нацгвардії відкрито провадження за фактом службової недбалості (фото, відео)

ДБР зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі.

"ДБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й проведе ретельне розслідування умов через які він став можливим. Потрібно виявити всі деталі, які могли призвести до трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому", - заявив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Він наголосив, що службові особи Головного управління Національної гвардії України в умовах особливого періоду недбало ставилися до військової служби під час організації заходів охорони важливих державних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, органів держвлади. А також забезпечення несення служби на цих об’єктах військовослужбовцями.

Нагадаємо, що у Дніпрі солдат-строковик під час несення служби розстріляв 5 людей з автомата. Після вбивства молодик 2001 року народження втік з військової частини, але згодом звернувся до перехожої жінки та попросив її зателефонувати до поліції.

У мережі, користувачі впевнені, що мова йде про так звані нестатутні відносини. Припускають, що з молодика знущалися і саме це призвело до трагедії. У мотивах масового вбивства розбирається слідство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення