Матеріали у справі обвалу будинку на вул. Хмельницького в Києві направлено до суду, - поліція

 Канал 112

Матеріали по кримінальній справі щодо обвалу будинку на вул. Богдана Хмельницького в Києві направлені в суд. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Києві з посиланням на слова заступника начальника - начальника слідчого управління столичної поліції Олександра Пивовара.

За його словами, 6 січня 2016 був укладений договір між ТОВ "Фонд досліджень і розвитку" (замовник) та ТОВ "КВВ Строй" (виконавець) на вивезення будівельних відходів з зазначеного об'єкта. Через тиждень "КВВ Строй" уклав договір про надання послуг з 51-річним уродженцем Волинської області, який взяв на себе зобов'язання виконати роботи з прибирання і вивезення будівельного сміття.

Чоловік зібрав бригаду з п'яти чоловік, і в період з 14 по 25 лютого 2016 року вони виконували роботи з демонтажу міжкімнатних дерев'яних каркасно-щитових перегородок. Робітники при цьому не розуміли, що такі дії можуть мати трагічні наслідки.

Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, причиною руйнування конструкцій будинку, зокрема, є демонтаж дерев'яних каркасно-щитових перегородок у будинку.

51-річному чоловікові оголошено підозру у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) і ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо уродженця Волині будуть направлені в суд. Підозрюваному загрожує ув'язнення на строк від п'яти до дванадцяти років.

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом обвалення будинку №12-14 по вул. Б. Хмельницького, повідомила про підозру 50-річному чоловіку, який у відсутність дозвільної та проектно-кошторисної документації наказав робітникам здійснити в зазначеному будинку незаконні будівельні роботи. В результаті 25.02.2016 сталося руйнування будинку, під завалами якого загинули дві людини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення