Мийте руки: в Україні виявлено п’ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму “Омікрон”

Виявлено п'ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму “Омікрон”, загалом було зафіксовано вже шість випадків вказаного штаму. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ігорь Кузін.

Зазначається, що перший випадок підтвердили ще 18 грудня у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П’ять інших нових випадків – в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського.

Загалом новий штам виявили у двох мешканців Києва та двох мешканців Київської області. Також по одному випадку підтвердили у зразках із Дніпра та Львова.

Троє осіб із підтвердженими випадками повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах).

У МОЗ нагадали, що ефективними профілактичними заходами проти будь-яких штамів коронавірусу, зокрема “Омікрону”, залишаються використання захисних масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Вже відомо, що основними симптомами Омікрону є першіння в горлі, яке схоже на "дряпання", сухий кашель, закладений ніс та біль у попереку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення