Миколаїв обстрілюють з окупованого Херсона касетними снарядами: б'ють по лікарням та житловим кварталам (фото, відео)

Миколаїв та область за останні дві доби піддались потужним ракетним обстрілам. Місто обстрілюють зі сторони Херсона та моря.

Під обстріл потрапили люди на зупинці та пасажири маршруток, лікарні, багато загиблих та поранених.

Місто обстрілювали, зокрема, касетними снарядами.

Саме ці ракети вбили 4 квітня людей у Миколаєві.

Від дій російських окупантів загинули 10 людей, серед яких одна дитина, ще понад 60 осіб поранені. Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

"Сьогодні у нас через обстріл по мирному місту, в середині дня, загинула дитина та чоловік. У місці, де прилетіло у зупинку, у торговельні ряди також загинули люди. Дев'ятеро людей загинули, 61 поранено", - повідомив Кім.

Також у Миколаєві обстріляли лікарню, зокрема пошкоджено гінекологічне відділення. На щастя, жертв немає. Унаслідок обстрілів постраждали 49 людей, серед яких одна дитина, пошкоджено лікарні, школи, сади та будинки.

"Лікарні, школи, дитячі садки та житлові квартали. Саме такі військові об'єкти на Миколаївщині вже два дні ракетами обстрілюють визволителі. Вчора вдарили по Миколаєву та Очакову. Сьогодні знову по Миколаєву – по лікарнях та житлових кварталах", - написала голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

За два дні пошкоджено:

  • мінімум три медустанови – 5-та міська лікарня, Обласна клінічна лікарня, Центр профілактики хвороб;
  • 5 шкіл та до 10 дитсадків у різних районах;
  • житлові квартали у спальних районах;
  • Дім дитини.
"Так, у Миколаєві за вчора – 14 поранених. В Очакові – 20. Усіх постраждалих доставлено до медичних закладів та отримують необхідну допомогу. Загалом станом на ранок (4 квітня, - Ред.) у миколаївських лікарнях перебувають 370 людей, які постраждали від атак окупантів на Миколаївщину", - повідомила голова облради.

Унаслідок ворожого обстрілу Очакова, що сталися в неділю, 3 квітня, загинули 7 людей, поранення отримали 20 місцевих жителів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення