Міноборони: Бойовики на Донбасі влаштовують провокації з "сірої зони" і використовують зброю з глушниками

Керівник і офіцери української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) зустрілися з командирами підрозділів сил АТО, які виконують завдання у районі донецького аеропорту, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Військовослужбовці обговорили порушення бойовиками в окремих районах Донецької області Мінських угод і здійснення ними обстрілів позицій української армії, сказано в повідомленні.За словами солдатів, останнім часом бойовики здійснюють збройні провокації з використанням стрілецької зброї, оснащеного глушниками. Диверсійно-розвідувальні групи "ДНР" намагаються підходити впритул до позиціях сил АТО і вести вогонь у бік українських вояків з так званої "сірої зони".

Також відзначалися випадки використання з боку бойовиків військової техніки для провокування бійців АТО в цьому районі. Керівник української групи СЦКК генерал-майор Борис Кременецький провів зустріч з патрулем СММ ОБСЄ, в процесі якої були скоординовані питання взаємодії СЦКК і СММ ОБСЄ з контролю за виконанням Мінських угод.

У Міноборони підкреслюють, що військовослужбовці підрозділів сил АТО, які виконують завдання у районі донецького аеропорту, суворо дотримуються умов Мінських домовленостей і режиму тиші. Вогонь на провокації бойовиків "ДНР" не відчиняють. Особовий склад здійснює інженерні роботи з обладнання районів оборони, охороняє підступи до позицій тощо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення