Мітинг антивакцинаторів закінчився скандалом у Києві, а сертифікати вже не проходять, потрібен QR-код (відео)

Акція учасників мітингу проти примусової вакцинації завершилась під стінами СБУ скандалом.

Як повідомляє "Pavlovsky News", на імпровізовану сцену на автівці забрався активіст Андрій Рачок, який рік тому повалив єврейський світильник на Контрактовій площі. Він не повинен був виступати за регламентом, але при цьому забрав мікрофон у ведучої Дар'ї.

Власник автомобіля звукового супроводу вимкнув Рачку мікрофон. Деякі учасники акції обурилися такими діями та не розуміли, чому Рачок не може виступити перед ними. В результаті активісту так і не дали слово, і він спустився з даху автомобіля.

Нагадаємо, що мітингувальники під СБУ вимагали відпустити із СІЗО Остапа Стахова, апеляція з запобіжним заходом якого розпочнеться сьогодні о 17:00 у Львові. Стахов уже заявив, що хоче подати заяву за порушення умов тримання у СІЗО.

При цьому Кабмін посилив обмеження в "жовтій" зоні - тепер сертифікати про вакцинацію, одужання або негативний результат тесту на коронавірус потрібні будуть усім співробітникам бізнесу та клієнтам.

Голова МОЗ Віктор Ляшко наголосив, що працівники установ мають не просто запитувати сертифікат у клієнтів, а зчитувати QR-код смартфоном через програму "Дія". За відсутність у відвідувачів або співробітників Covid-документів власнику бізнесу загрожує штраф від 34000 до 170000 грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення