На Донбасі бойовики не припиняють обстріли: в хід пішла заборонена зброя

 СЕГОДНЯ

За минулу добу, 7 жовтня, на Донбасі проросійські бойовики 27 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців. Втрат за минулу добу немає, повідомили в прес-центрі ООС.

"7 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 27 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї", – йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник зробив 13 обстрілів. Зокрема, двічі неподалік від Чермалика вівся вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї. Поблизу Пісків бойовики вдарили зі станкового протитанкового гранатомета таі стрілецької зброї, а неподалік від Опитного – зі стрілецької зброї. Чотири обстрілу з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї ворог влаштував поблизу Водяного. Неподалік від Павлополя окупанти застосували ручний протитанковий гранатомет, поблизу Талаківки – гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Неподалік від Новотроїцького ворог вдарив з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а неподалік від Харчовика і Тарамчука – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник зробив 14 обстрілів позицій Об'єднаних сил. Тричі поблизу Новолуганського бойовики вдарили з мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Неподалік від Травневого бойовики стріляли з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, а поблизу Гладосового і Хутора Вільного – з мінометів калібру 82 мм. По два рази неподалік від Новгородського і в районі Золотого вівся вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Ще два обстріли з підствольних гранатометів та стрілецької зброї окупанти влаштували поблизу Кримського. Поблизу Луганського ворог застосував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а неподалік від Попасної – гранатомети різних систем.

Крім того, в порушення Мінських угод противник двічі навмисне обстріляв ділянку розведення сил в районі Золотого з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення