На Харківщині 15-річна живодерка "грала у футбол" котом, а її подружка сміялась: за справу взялась поліція (відео)

У Харківській області дівчинка-підліток жорстоко побила кота. Знущання над твариною знімала на телефон її подруга і сміялася. Поліція розпочала досудове розслідування за фактом жорстокого поводження з твариною.

"Поліцейські з’ясували, що правопорушницею є 15-річна учениця 9-го класу однієї з шкіл Чугуївського району. У листопаді під час прогулянки з 14-річною подругою дівчина помітила кота та з невідомих причин почала з нього знущатись, вдаривши його ногою. Подруга знімала правопорушення на мобільний телефон. Свої дії підліток пояснити не змогла та зазначила, що шкодує про вчинене. Тварина жива, кіт втік від школярки", - розповіли у поліції Харківської області.

Відео опублікували харківські Telegram-канали. Дівчинка спершу грубо тримала кота, а потім підкинула його й "відфутболила" ногою в бетонну огорожу. Тварина після сильного удару навіть не змогла втекти від кривдниці. Вона так і сиділа на тому місці, де впала. Потім живодерка знову взяла кота за шкірку та грубо струсонула його. "Операторка" знущально сказала, що тваринам "так само боляче, як і нам".

Увага! Відео містить сцени насилля

Telegram-канал "Труха Харьков" повідомляє, що дівчинка-підліток нібито перебуває на обліку в поліції. Її звати Анастасія Рудна, проживає у смт Печеніги. Вона веде сторінку в Instagram, в описі якої написано: "Хіба той, хто любить, завдає біль коханій людині".

Після того, як дівчинка стала відомою в поганому сенсі цього слова, вона записала відео з вибаченнями та опублікувала його у сторіз. Вона сказала, що "раскаЛИвается" замість "раскаивается" (рос., - Ред.). Як видно, свою промову 15-річна грамотійка читала з листочка.

Пресслужба ГУ Нацполіції області на офіційному сайті повідомила, що вже розпочала розслідування.

Кримінальне провадження порушене за ч. 3 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. Максимальне покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення