На Херсонщині вбито екснардепа від "Слуги народу" Ковальова і його жінку: що нового відомо про жорстоку розправу

У Голій Пристані Херсонської області вбито 33-річного екснардепа від "Слуги народу", херсонського аграрія та зрадника Олексія Ковальова. Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив смерть колаборанта і його співмешканки.

Після ліквідації херсонського колаборанта окупанти розпочали інтенсивні обшуки та перевірки документів. Українців, які залишились на окупованих територіях, закликають бути максимально обережними.

"Унаслідок отриманого вогнепального поранення помер "заступник голови військово-цивільної адміністрації" Херсонської області з сільського господарства Олексій Ковальов. Напад було скоєно за місцем його проживання 28 серпня", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Ковальова

У кінці 2021 року Ковальов придбав київський "4 канал".

Від березня він перебував на тимчасово окупованій території Херсонщини. У липні він отримав "посаду" в окупаційній владі, заодно налагодив постачання своєї продукції до Росії через анексований Крим.

У квітні проти колаборанта було відкрито кримінальне провадження. 6 липня Ковальову повідомили про підозру в державній зраді й оголосили його у розшук.

Суд наклав арешт на все майно нардепа, серед якого був і "4 канал". Згодом у приміщеннях цього ЗМІ провели обшуки.

Загальна вартість всього майна екснардепа становила орієнтовно 18,5 мільйона гривень. Статки передали у власність Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Вбивство Ковальова і його співмешканки

Колаборанта вбили з його власної рушниці. Російські ЗМІ повідомляють, що тіло з вогнепальним пораненням у голову виявили у його ж будинку. Поруч лежала помпова рушниця "Моссберг", яка офіційно була зареєстрована на Ковальова.

Хто стріляв у колаборанта – невідомо. Також повідомляється, що невідомі завдали численних ножових поранень громадянській дружині Ковальова. Жінка померла під ранок у лікарні.

22 червня на Ковальова вже робили замах, підірвавши його автомобіль. Тоді він у лікарні заявив, що його не зможуть залякати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення