На Прикарпатті відпустили на свободу багатодітну матір, яка заморозила свого новонародженого сина (відео)

Калуський міськрайонний суд визнав винною матір трьох дітей, яка після народження четвертої дитини вдома залишила немовля під будинком сусідів. Хлопчик помер від переохолодження, пише місцеве видання Kurs.

У матеріалах справи зазначається, що 29 березня 2021 року у власному будинку жінка народила дитину. Після народження самостійно відрізала пуповину, а вдосвіта загорнула новонародженого хлопчика у простирадло та віднесла немовля на територію сусіднього господарства.

О 9.30 дитину на порозі будинку побачила сусідка, яка одразу повідомила працівників поліції та викликала швидку допомогу. Медики у Калуській ЦРЛ констатували смерть немовляти від переохолодження.

У суді жінка визнала свою провину. Зазначила, що не може пояснити, чому так зробила, і якщо б час можна було повернути назад, вона такого б не зробила.

За словами підсудної, спочатку вона не знала про вагітність, а коли дізналась, боялася признаватись свекрусі та чоловікові, оскільки у неї вже було троє дітей. Вона думала, що сусідка побачить дитину і віднесе її куди потрібно і не могла припустити, що дитина помре. У вчиненому жінка щиро розкаялась, просила суворо не карати та не позбавляти її волі, оскільки у неї на утриманні є ще троє дітей, двоє з яких неповнолітні.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав жінку винною за ч. 3 ст. 135 ККУ (Залишення у небезпеці) та призначив 3 роки позбавлення волі. Втім згідно зі ст. 75 КК України жінку звільнили від основного покарання та встановили 2 роки іспитового терміну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення