На протестах у Білорусі побили українського журналіста

У Білорусі на протестах постраждав український журналіст Мстислав Чернов, його побили силовики. Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у Facebook 10 серпня.

"Журналіста інформаційного агентства Associated Press, українця Мстислава Чернова побили білоруські силовики під час розгону протестних демонстрацій в Мінську в ніч на 10 серпня. І, принаймні, 15 журналістів, за даними незалежної Білоруської асоціації журналістів, затримали правоохоронці в неділю, у день президентських виборів в Білорусі. Затримання відбулися в Мінську, Вітебську, Могильові та Гродно", - написав Томіленко.

Пізніше колеги Чернова розповіли, що згідно з останньою інформацією, він перебуває в нормі.

"Але правоохоронці вночі били його "по руках і ногах". Британське видання Independent повідомляє, що "незадовго до півночі фотографа AP Мстислава Чернова доставили в лікарню з підозрою на струс мозку після побиття ОМОНом в машині міліції", - йдеться в повідомленні.

Національна спілка журналістів України висловила солідарність постраждалому журналісту і його колегам з Білорусі, які, "незважаючи на ризики, виконують свій професійний обов'язок і інформують про перебіг ситуації".

"Закликаємо владу Білорусі не застосовувати силу до працівників ЗМІ і не переслідувати колег за журналістську діяльність. Сподіваємося на оперативну реакцію Міністерства закордонних справ України в захисті прав українських журналістів, які перебувають в Білорусі. Висловлюємо солідарність з незалежною Білоруською асоціацією журналістів (БАЖ)", - йдеться в повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення