На Запоріжжі шкуродер забирав у волонтерів тварин, аби виривати їм кігті, різати і бити (фото)

Шкуродер з Енергодару постане перед судом за жорстоке поводження з тваринами. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції у Запорізькій області.

"Наприкінці січня 2021 року волонтери, які через соціальні мережі прилаштовують бездомних тварин, звернули увагу на жителя Енергодара. Він активно відгукувався на оголошення та забирав тварин додому. Коли таких випадків назбиралося більш як п'ять, зоозахисники вирішили перевірити, в якому стані утримуються тварини. Проте, новий хазяїн відмовився їх показати, заявивши, що вони відсутні з різних причин", - йдеться у повідомленні.

Волонтери прийшли за адресою мешкання чоловіка. Останній поводився агресивно і до квартири нікого не впустив. Пізніше він повернув одне кошеня, але стан тварини свідчив, що з ним поводилися жорстоко. За словами зоозахисниці, тварина була дуже виснаженою, з вирваними кігтями, пораненнями та порізами. Знадобилась невідкладна допомога ветеринарів.

Силовики після звернення волонтерів встановили, що житель Енергодара 1974 року народження, перебуваючи за місцем свого мешкання, жорстоко поводиться з тваринами.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального проступку, визначеного в ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ. Якщо провина чоловіка буде доведена, то йому загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення