Над Києвом пізно ввечері помітили дивні небесні тіла, які летіли один за одним (відео)

У мережу потрапило відео, яке неабияк здивувало киян: небесні тіла, вишикувані у ряд, на однаковій відстані летять один за одним. Дехто з очевидців сприйняв це феєричне видовище за щось неземне - наче зірки летять і не зупиняються.

Відео опублікував "Київ Оперативний".

Насправді ж це були супутники Starlink від компанії SpaceX, і в Україні їх бачать не вперше. Простими словами - це глобальна система інтернет. Завдяки супутникам нова система зв'язку зможе надавати доступ до високошвидкісного Інтернету у віддалених від комунікацій місцях. SpaceX допускає можливість продажу супутників, виготовлених на їх платформі, після чого ті зможуть використовуватися у наукових, або військових цілях.

Побачити супутники Starlink вживу, подивитися графік запусків та польотів можна на findstarlink.com.

Днями SpaceX запустила на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink у кількості 60 одиниць.

Це вже 26 виведення на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня 2019 року, в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1503 космічних апаратів.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тисяч) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $10 млрд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення