Найбільший хабар в історії України: 6 млн доларів запропонували керівникам САП і НАБУ (фото)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура й антикорупційне бюро в суботу, 13 червня, повідомили подробиці про хабар у 6 мільйонів доларів керівництву відомств. Як повідомляється, гроші передавали на паркінгу податкової. У цій справі затримано трьох осіб.

"Перший затриманий - це працівник державної податкової служби, він працює першим заступником начальника ГУ ДФС у Києві, друга людина мала відношення, зараз це перевіряється, до компанії Burisma і є довіреною особою Злочевського, і третя особа також працівник ДФС і також довірена особа Злочевського" , - розповів глава НАБУ Артем Ситник.

Перевіряється причетність до злочину працівників Офісу генпрокурора.

Для викриття затриманих використовували підроблену постанову про припинення провадження, оскільки перед передачею грошей вони хотіли переконатися, що провадження закрито.

"Ми були здивовані, що саме за цим провадженням у період, коли відбувалися слідчі і процесуальні дії під нашим керівництвом, в Офісі генпрокурора із флешки одного з працівників, яка займає адміністративну посаду в Офісі генпрокурора, був онлайн-моніторинг ЄРДР з приводу того, чи дійсно це рішення існує не тільки на папері, а відзначено в ЄРДР. Я сподіваюся, що генеральний прокурор, який вміє проводити службові розслідування оперативно, цього разу не засекретить їх, а проведе і службове розслідування щодо цього ганебного факту і повідомить суспільство, чи є склад правопорушення", - додав керівник САП Назар Холодницький.

Відзначається, що це рекордний хабар в історії України. 5 млн доларів пропонували чиновнику за закриття справи і ще 1 млн - посередникам. Гроші принесли на прес-конференцію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення