Найбільшим покупцем української військової продукції стала Росія, – SIPRI

 Zaxid.net

Росія торік стала найбільшим партнером України у військовій сфері. Про це свідчить дослідження, яке щорічно проводить Стокгольмський інститут дослідження проблем миру (SIPRI)

За даними видання, у 2016 році Україна експортувала до РФ продукції військового призначення на $169 млн. Саме росіяни в 2016-му стали найбільшими покупцями товарів українського військово-промислового комплексу.

Як повідомляється, за минулий рік поставки до Росії зросли на 72% та загалом вони стали більшими, ніж за часів президентства Віктора Януковича.

До слова, Російська Федерація не може добудувати два фрегати для свого Чорноморського флоту, оскільки Україна запровадила санкції проти РФ у галузі військово-промислового співробітництва та відмовилась продавати двигуни для кораблів цього типу.

Як повідомляє російське «РИА Новости», два фрегати проекту 11356 – «Адмирал Бутаков» та «Адмирал Истомин», які будували на заводі «Янтар» у Калінінграді, продадуть Індії, котра самостійно придбає і встановить двигуни для кораблів.

До 2020 року для Чорноморського флоту Росія планувала побудувати шість подібних суден. Два фрегати з цих шести наразі вже увійшли до складу військово-морського флоту, ще один проходить державні випробування.

Будівництво інших трьох кораблів призупинили через відсутність двигунів, які раніше постачало до РФ українське підприємство «Зоря – Машпроект» з Миколаєва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення