Наймасовіший розстріл у Канаді: кількість жертв зросла до 22, деякі були знайомі зі стрільцем

Як і підозрювали раніше канадські правоохоронці, кількість жертв після розстрілу, який відбувся 20 квітня у провінції Нова Шотландія, зросла – зараз їх 22. Загалом тіла загиблих виявили у 16 різних локаціях п'яти населених пунктів. Про це повідомила Королівська канадська кінна поліція на своїй сторінці в Facebook.

"Ми вважаємо, що були 22 жертви, в тому числі 17-річний хлопець. Всі інші - дорослі, як чоловіки, так і жінки. Серед жертв констебль Хайді Стівенсон", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські додали, що окремі з жертв були знайомі зі стрільцем. Та задля забезпечення приватності сімей, родичі яких загинули, більше жодної інформації про це не оприлюднено.

20 квітня у провінції Нова Шотландія сталося наймасовіше вбивство за всю історію Канади. За даними поліції, Габріель Уортман спочатку проник у будинок в селищі Портапік і застрелив там кілька людей. Після цього він почав їздити між містами провінції і безладно стріляти по людях, поки їхав на автомобілі. Машина була замаскована під поліцейську, а на самому Уортмані була поліцейська форма.

Поліція намагалася наздогнати Уортмана близько 12 годин і в 30 км від Галіфаксу заблокувала його на автозаправці. Уортман почав відстрілюватися від правоохоронців. Він поранив одного поліцейського і вбив констебля Хайді Стівенсон. Стрілка ліквідував спецназ поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення