Написала роман і відправила до в'язниці: чоловіка, який відсидів 16 років через неправдиве звинувачення у зґвалтуванні авторкою бестселеру, визнали невинним у США (фото)

Американська письменниця та автор бестселеру "Милі кістки" Еліс Сіболд вибачилася за те, що звинуватила у зґвалтуванні у 1981 році невинувату людину. У своїх мемуарах "Лакі" вона описала, як її зґвалтували, а пізніше розповіла поліції, що бачила на вулиці чорношкірого чоловіка, який, на її думку, був її нападником.

Ентоні Бродуотера, на якого вказала жіночка заарештували і засудили, чоловік провів у в'язниці 16 років.

Книга "Лакі" мала успіх і надала старт кар’єрі Сіболд як автора.

У книзі авторка детально описала, як на неї напали, коли вона була 18-річною студенткою Сиракузького університету в Нью-Йорку.

Бродуотера визнали винним на підставі показів Сіболд та мікроскопічного аналізу волосся.

Те, що чоловіка звинуватили неправомірно стало відомим після розслідування під час екранізації книги "Лакі". Виконавчий продюсер найняв детектива. Повторний розгляд справи призвів до того, що чоловіка визнали невинним. Сталася судова помилка.

Сіболд вибачилася перед постраждалим Бродуотером. Цікаво, що він її пробачив. 61-річний чоловік, який провів 16 років у в'язниці, а потім весь час перебував у реєстрі сексуальних злочинців і працював прибиральником, сказав журналістам, що заплакав "сльозами радості та полегшення".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення