Наркотики, знущання і збочення: з'явилася шокуюча правда про відомого пастора церкви "Відродження" (відео)

Колишні члени Духовного центру "Відродження" Володимира Мунтяна звинуватили його в побиттях, вживанні наркотиків та знущаннях. Про це повідомляє "ТСН".

Про "пригоди" Мунтяна розповіли колишній бухгалтер церкви Ліна Слободенюк, працівниця у будинку сестри пастиря, його помічниця Ганна Бесонова і помічник Павло Радіонов, а також дружина Радіонова Анна, яка очолювала телеканал церкви "Відродження".

За словами Слободенюк, Мунтян часто практикував побиття, які набували масового характеру. Вона розповіла, як пастир бив її кілька годин після звинувачень у розкраданні грошей.

"Це тривало протягом кількох годин. Змушував мене у чомусь зізнаватися. Змушував писати якісь пояснювальні записки. Водночас продовжував мене бити. З урахуванням, що у мене волосся світле, у мене все волосся було в крові. Він пошкодив мені лікоть, руки. Не розбирав, куди бив і що робив. Потім він почав бити інших членів команди по черзі. Було багато людей, які були свідками всього. Поки він мене бив, він обіцяв вбити мене до ранку", — заявила жінка.

Також вона стверджує, що Мунтян вживав наркотики. При цьому він змушував вживати їх і своїх служителів.

Працівниця у будинку сестри Мунтяна розповіла про кілька випадків побиття.

"Він бив Ігоря Мельникова за те, що той зіпсував йому помазання. Що він нібито неправильно співав. Інших служителів, таких як Іра Прозхода. Я знаю, що Володимир Мунтян побив свого помічника Володимира Кольбу. А потім знімав все це на камеру і надсилав фотографії своїй сестрі. Я сама бачила ці фотографії", — запевняє вона.

Жінка додала, що представники Мунтяна погрожували їй інвалідністю після виходу з церкви.

Помічниця Мунтяна Бесонова заявила, що пастир почав вживати кокаїн з 2018 року. Він кілька разів бив її після прохань припинити вживати наркотики. Колишній помічник Павло Радіонов назвав Мунтяна "манʼячелло", який "живиться страхом людей", змушуючи "стояти і дивитися" на побиття.

Дружина Радіонова, яка була перекладачем Мунтяна, розповіла про оргії на віллах пастиря. Вона стверджує, що це було звичайною справою і одного разу Мунтян змусив її взяти в них участь.

Журналісти зазначають, що близько двох місяців тому на одну з вілл Мунтяна в Таїланді приїжджала поліція. Усіх, хто був на віллі, звинуватили в порушенні міграційної політики та правил карантину. Також на віллі знайшли кокаїн. Провину на себе взяв оператор Мунтяна Олександр Медведєв, а пастир повернувся в Україну.

У нацполіціі повідомили, що на Мунтяна і його секту завели вже кілька кримінальних справ, серед яких є справи про зґвалтування і відмиванні грошей.

"Релігійна організація "Відродження", члени її організації вчиняють певні дії, які виражалися у заволодінні грошима та майном. За цим фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинами - шахрайство, відмивання коштів отриманих злочинним шляхом. В ході досудового слідства встановлена приблизна сума десь 70 мільйонів. До поліції дійсно надійшло ряд звернень жінок, про те, що керівник вказаної релігійної організації вчиняє протиправні дії сексуального характеру і насильницького характеру. За цими фактами слідчим відділом поліції розпочато кримінальне провадження - це зґвалтування", - повідомив заступник начальника управління головного слідчого управління Національної поліції України Володимир Воронін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення