"Не буває шари": Дмитро Комаров звернувся до Кіберполіції, бо шахраї використовують його ім’я у фішингових посиланнях (фото)

Шахраї, які заробляють на наївних громадянах за допомогою фішингових посилань, використали у своїх брудних справах фотографію телеведучого і мандрівника Дмитра Комарова.

Тележурналіст звернувся до своїх прихильників, аби попередити, що шахраї вже не вперше використовують в мережі його ім'я та фото, вводячи людей в оману та крадучи гроші. Він розповів, що готує заяву до Кіберполіції.

Цього разу Дмитро нібито влаштовує конкурс, пропонує пройти реєстрацію і виграти чималі гроші. Проте обізнані користувачі одразу зрозуміють, що це такий вид шахрайства як фішинг.

"Схема стандартна: у фотошопі домальовують на фотографіях, де у мене в руках телефон або аркуш паперу, якусь інформацію про "розіграш", "подарунки", "безоплатну роздачу грошей" тощо. Все пишу в лапках. Тому що безкоштовний сир – у мишоловці. Не буває "шари". Гроші просто так не роздають. Шахраї обманюють людей, використовуючи довіру до відомих персон. Офіційно заявляю: я не маю жодного відношення до таких "розводів". Якщо ви бачите у мережі, що Діма Комаров нібито пропонує десь зареєструватися, і він за це перерахує гроші – це брехня", – написав Комаров у Facebook.

Лінки, які зловмисники використовують для отримання конфіденційної інформації користувачів, називають фішинговими посиланнями. Мета шахраїв, аби інтернет-користувач перейшов на онлайн-ресурс і самостійно заповнив необхідні форми, надаючи інтернет-шахраям особисті фінансові дані: логіни, паролі, номери банківських карток та іншу особисту інформацію. Неважко здогадатися, що потім всі гроші з вашої картки миттєво зникнуть.

Більше про фішинг і про те, як убезпечити себе від інтернет-шахрайства, читайте у публікації "Надзвичайних новин" Як захистити себе від фішингу: жертва шахраїв на OLX покроково показала інструкцію обману (фото).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення