Небезпечно для України: стало відомо, як Путін може домовитися з Трампом по Криму і Донбасу (відео)

 Апостроф

У разі, якщо на майбутній зустрічі в Гельсінкі президенту РФ Володимиру Путіну вдасться домовитися з президентом США Дональдом Трампом з питань Криму і Донбасу, це може привести до внутрішньополітичної кризи в Україні.

Таку думку висловив експерт програми міжнародної та внутрішньої політики "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич.

"Максимальний варіант, один з найгірших для України - великий договірняк, коли кризи змінюються на кризи. Тобто США отримують російські поступки по КНДР, Ірану, можливо, "Північному потоку-2" і Сирії, а Росія отримує поступки щодо санкцій, по Україні. Причому найгірший варіант, коли США де-факто визнають контроль над Кримом і в пакеті з цим йде якийсь формат миротворців, Для нас це просто небезпечно з точки зору вибуху внутрішньополітичної ситуації", - пояснив він.

За словами Тишкевича, в разі реалізації найгіршого сценарію, українська влада буде змушена заявити про свою підтримку цих домовленостей.

"А як відреагують кримські татари на заяви влади, що ми визнаємо, що найближчу енну кількість років Крим буде під контролем Росії, а ми не будемо робити різких рухів? А ще позиція кримських переселенців, частини патріотичних правих сил. Тим більше, що перед виборами Опоблок і хто завгодно критикуватиме владу. А далі це просто накручується до межі. Тому для нас такий варіант найнеприємніший", - зазначив експерт.

У той же час він зазначив, що найкращим підсумком зустрічі Трампа і Путіна для України буде, якщо вони позначать свої позиції, не досягнувши великих домовленостей, а кожен напрямок буде опрацьовуватися окремо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення