Нелегали та кримінал: Німеччина виступає за припинення безвізу для України та низки країн на Балканах (документ)

Незаконне проживання та необґрунтовані заяви щодо надання притулку з боку громадян деяких країн Західних Балкан, а також Молдови, Грузії та України викликають дискусії щодо припинення безвізового режиму з ЄС. Про це повідомляє видання EUobserver, посилаючись на документ.

Внутрішній документ ЄС, датований 27 вересня надійшов за день до подорожі президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен на Західні Балкани.

Незадоволення Німеччини також розділяють і Франція з Італією.

Безвіз завжди розглядався Європейською Комісією як "значне досягнення" у відносинах між ЄС та Західними Балканами і колишніми радянськими державами під егідою "Східного партнерства".

Але не всі щасливі, оскільки зараз активно обговорюється так званий "механізм призупинення" цих досягнень.

У документі Німеччина образилася на Грузію, Молдову та Україну. Вона також віднесла Албанію та Сербію до 10 найпроблемних країн.

Німеччина зафіксувала зростання "злочинів щодо несанкціонованого проживання" громадян Албанії, Молдови та України - незважаючи на загальне падіння кількості цих проявів минулого року через пандемію.

Також турбує ЄС збільшення грузинських клопотань про надання притулку за останні три місяці порівняно з тим же періодом 2019 року.

"У разі відсутності поліпшень з боку третіх країн, Комісія [Європейська Комісія] повинна, на наш погляд, підкреслити, що запуск механізму призупинення безвізу є реальним варіантом", - йдеться в документі німецької делегації.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення