Неспокій у Харкові: пожежа на нафтобазі, порізані уламками вікон люди у центрі крові, обстріл злітної смуги авіазаводу

У Харкові дуже неспокійно. Як повідомив у ході брифінгу радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, найскладніша ситуація на сьогодні – на Харківському напрямку.

"Найскладніша ситуація у нас на сьогодні — на Харківському напрямку, Сумській області та на півдні країни, де йдуть досить тяжкі бої між Збройними силами України та Російської Федерації", - зазначив Подоляк.

Жителів Харківщини закликають залишатися в укриттях, адже наступ військ зі сторони російського кордону триває, ведуться обстріли.

Сьогодні близько 19:00 пролунав сильний вибух, о 19:57 у місті лунають сирени. Також сталась пожежа на нафтобазі на проспекті Індустріальному. Злітну смугу авіазаводу в Харкові обстріляли касетними боєприпасами. Чимало поранених у Харківському центрі крові, там від потужного вибуху повилітали вікна. Збройні Сили України чинять активний опір та тримають оборону.

На місці пожежі на нафтобазі на проспекті Індустріальному працює відділення ДСНС. Під обстрілами підрозділи ДСНС не виїжджали. Це підтвердив речник управління Євген Василенко.

У свою чергу генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що злітну смугу авіазаводу в Харкові обстріляли касетними боєприпасами. Унаслідок обстрілу постраждали три курсанти Нацгвардії.

Як повідомляє Новини.LIVE Kharkiv, в Харківському центрі крові, де вилетіло 10 вікон, поранені громадяни. Наразі невідомо, постраждали це медики чи донори. Про це повідомляє директор Центру Вадим Яворський.

Медичні об'єкти заборонено чіпати міжнародною конвенцією, проте стріляли сьогодні і в районі обласної дитячої лікарні у Олексіївці.

Тим часом харків'яни другий день ховаються у тунелях метрополітену.

На станції метро міський голова Харкова Ігор Терехов звернувся до харків'ян. Каже, що потрібно сісти за стіл переговорів та домовлятися. Зробити так, щоб ніхто з людей не постраждав.

"Зараз у цій ситуації, та і тоді, неможливо вирішувати жодних питань недипломатичним шляхом. Ми мали сісти за стіл перемовин і домовлятися. Є ситуація, але якось треба домовитися, зробити так, щоб ніхто з людей не постраждав", — сказав Терехов.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення