Нічим годувати через карантин: українців просять про допомогу тваринам, які виживають в зоопарках (фото, відео)

Через введений в Україні карантин, у зв’язку з пандемією коронавірусу, тварини у зоопарках сумують, а невдовзі їх ще і нічим буде годувати. Вже практично два місяці вони без відвідувачів.

У київському приватному зоопарку "XII місяців" сталася скрутна ситуація з грошима. До карантину витрати на їжу та догляд за тваринами вони "покривали" прибутком за квитки, зараз цих надходжень немає. А необхідно прогодувати 436 тварин.

"У нас маленьких тварин може 5%. Здебільшого це великі тварини, такі як жирафи, носороги та хижі – леви, тигри.. Ті ж жирафи, яких у нас троє, їдять по 100 кг корму, а леви, наприклад, їдять за об’ємом не так багато – по 6-8 кілограм, але м’яса, яке виходить дорожче", – розповідає власник зоопарку Михайло Пінчук.

Крім того, через карантин, зоопарк урізав витрати, наскільки це можливо – відключив деякі прилади, аби зекономити на комунальних, скоротив кількість працівників на період карантину та спростив раціон деяких тварин. Тепер два рази на тиждень тварин годують незвичними для них продуктами.

Люди в мережі просять про допомогу тваринам, аби вони могли вижити в таких умовах.

"Яловичину змінюють на курку, манго - на яблука. Нам так підходить, але екзотичним тваринам туго. Далі буде гірше. Давайте не чекати сумних роликів з тваринами-скелетами. Поки вони не вмирають і їх не годують один дружкою, як уже буває в порожніх зоопарках. не допустимо", - пише Катерина Коберник в Facebook.

Рекцізити для допомоги тваринам зоопарку "XII місяців"

БО"БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ПОРЯТУНКУ ТВАРИН ПАРКУ "ХІІ МІСЯЦІВ" Код ЄДРПОУ: 43580570

IBAN: UA073005280000026006455080336 грн (uah) в АТ «ОТП БАНК» Назначение платежа: Благодійний внесок на статутну діяльність

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення