Нічна атака на Київ: стало відомо, куди саме впали уламки ворожих ракет (фото, відео)

Сьогодні о 5 годині ранку в Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Цього разу ворог обмежився лише крилатими ракетами, зазначив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За даними КМВА, атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555.

Тимчасовий виконувач обов'язків Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник опублікував фото наслідків падіння уламків ракет та повідомив, що попередньо пошкоджено автівку у гаражному кооперативі на Позняках із загоранням, вибуховою хвилею вибито скло вікон квартир у Бортничах.

"Наші сили ППО знову врятували життя киян після чергової віроломної нічної повітряної атаки агресора. Попередньо залишками збитих ракет пошкоджено автівку у гаражному кооперативі на Позняках із загоранням, вибуховою хвилею вибито скло вікон квартир у Бортничах. Інформації про постраждалих немає", - зазначив Калашник.

У київських телеграм-каналах повідомляють, що на Позняках у деяких будинках також повибивало вікна. Кому з місцевих пощастило - лише повідкривало вікна вибуховою хвилею.

Місцеві пабліки також повідомляють про те, що уламки збитої ракети впали на дах будинку в одному з районів, після чого там здійнявся стовп чорного диму. Утім, мер Києва не інформував про це.

Крім того, у КМВА повідомили, що внаслідок падіння уламків сталось загоряння нежитлової будівлі в Деснянському районі.
"У решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило", - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

У свою чергу очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що в області поліцейські проводять огляди місць падіння уламків і фіксують пошкодження. На даний час суттєвих руйнувань не зафіксовано, травмованих осіб немає.

"Нагадую, що у разі виявлення уламків ракет, БПЛА, інших невідомих предметів ні в якому разі не торкайтеся їх, повідомте на спецлінію "102", по можливості обмежте доступ сторонніх осіб до місця події і чекайте на прибуття спеціальних служб", - наголосив Нєбитов.

Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що з 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак з різних напрямків. Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування:

  • Із літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 та восьми Ту-95 випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555.
  • Із кораблів у Чорному морі – 6 крилатих ракет «Калібр».
  • А також дві крилаті ракети «Іскандер-К» із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.
"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет. Також збито 2 ударних БпЛА "Shahed-136/131" та два розвідувальних БпЛА (ОТР)", - йдеться у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення