Нудота і втрата свідомості: на Вінниччині через 4 години після вакцинації Pfizer'ом помер чоловік

У Вінницькій області у п’ятницю ввечері зафіксували смерть 47-річного чоловіка, якому кількома годинами раніше зробили щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Про це повідомляє МОЗ.

"Щеплення проти COVID-19 було проведене мобільною бригадою о 13:45. Протягом першої години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована. О 17:00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким померлого", - йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Вінницької області, чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний.

Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

У МОЗі наголосили, що всі випадки НППІ відносяться до випадкових подій та мають лише часовий зв’язок із проведеним щепленням. Жоден з цих випадків НППІ не пов’язаний із застосуванням вакцин проти COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення