Один випадок на 10 років: у Рівному в пологовому будинку померла молода породілля

 Четвертая власть

У Рівному прямо в пологовому будинку померла 27-річна породілля. В її смерті звинувачують медиків, які не поспішали робити жінці кесарів розтин.

"На 37-му тижні УЗД показувало, що розвиток дитини - 40-41 тиждень. А лікарі чекали. Вона говорила, що їй боляче. Біль підходить до грудей. Її матка лопнула і дитина просто вийшла звідти. Як ще дитина не задушилася, я не знаю", - сказала мати покійної жінки Ніна Кириловець.

Вона стверджує, що дочка була здоровою. У той же час медики пояснили її смерть "одним випадком на 10 років".

"Так це треба, щоб моя дитина стала таким випадком? Лікар говорила, що вони зробили все можливе і неможливе. Патологоанатом сказав, що матка лопнула і весь бруд зайшов в кров (тромби) і в легені. Вона задихнулася і серце не витримало", - зазначила вона.

У довідці про причину смерті вказали, що породілля померла в результаті повного розриву по старому рубцю при третіх термінових пологах, маткової внутрішньочеревної кровотечі та емболії навколоплідними водами.

На щастя, малюк народився здоровим і його вже відключили від апарату ШВЛ.

Медики пообіцяли провести власне розслідування, яке встановить причини трагедії. За словами головного лікаря пологового будинку, висновки про смерть будуть відомі через 27 днів.

Акушер-гінеколог "Академії здоров'я людини" у Києві Роман Ворона каже, що розрив матки на місці рубця від попереднього розтину буває, але дуже рідко.

"Це випадок один на мільйон. Передбачити можливо, але дуже складно. Розрив матки по рубцю – це неймовірна рідкість. Ми в акушерстві думаємо як про дитину, так і про маму. Вони правильно зробили, що не оперували до 38-го тижня. Якщо ми дістанемо дитину в 37 тижнів, то будуть претензії, чому вона не дихає абощо", - пояснив Роман Ворона.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення