Оголене тіло закопали у лісі: криваві вбивці професора Національного університету у Запоріжжі підуть під суд (фото, відео)

Групу злочинців судитимуть за вбивство професора Національного університету у Запоріжжі. Про це йдеться на сайті МВС.

Зазначається, що 42-річний професор, який викладав українську мову іноземцям зник у листопаді 2020 року. Під час відпрацювання заяви його дружини правоохороці з'ясували, що вдень 10 листопада він вийшов з будівлі університету та сів у автомобіль «Тойота». Більше його ніхто не бачив.

Згодом встановили, що до зникнення людини причетний 27-річний місцевий, який користувався автомобілем «Тойота». Чоловік зізнався у вбивстві та вказав місце, де заховане тіло потерпілого.

У помешканні вбивці та в двох гаражах, які йому належать, було вилучено велику кількість боєприпасів. Серед них - дві реактивні протитанкові гранати, близько 60 боєприпасів для підствольних гранатометів, а також металеві різнокаліберні гільзи та 3 гранати, які маркуються як учбові. За місцем мешкання зловмисника поліцейські вилучили більше 300 різнокаліберних набоїв, шість рушниць різного типу та інші речі, які відносять до зброї і боєприпасів.

Разом з цим, працівники карного розшуку викрили ще трьох осіб, причетних до вбивства: 1975, 1991 та 1993 років народження. Один з них - іноземець, другий – працівник правоохоронних органів, третій - раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець.

Встановлено, що організатором злочину був чоловік з Тунісу, 1975 року народження.

Колеги загиблого розповіли, що професора залучали до перекладів щодо кримінальних справ. Він знав кілька мов, зокрема арабську.

Знайшли тіло загиблого у лісі майже оголене.

28 вересня 2021 року слідчим слідчого управління, за погодженням з Запорізькою обласною прокуратурою, обвинувальний акт по кримінальному провадженню за ч. 4 ст. 187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України скерований до районного суду міста Запоріжжя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення