Освячував окупантів в Ізюмі: СБУ взялась за ФСБ-попа, який просив у патріарха Кирила "гумдопомогу" (фото)

На Харківщині правоохоронці викрили священнослужителя УПЦ (МП), який публічно виправдовував збройну агресію РФ. Йому повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України з використанням ЗМІ (ч. 3 ст. 436-2 КК України), повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

"36-річний намісник однієї з релігійних громад Української православної церкви (московського патріархату) на території Ізюмського району публічно висловлював свою підтримку діям держави-агресора. Торік у серпні, під час окупації Ізюмщини, священнослужитель дав інтерв’ю російським пропагандистам, в якому заперечував і виправдовував збройну агресію РФ. У своїй "промові" він називав війну РФ проти України "военной операцией". Він публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській церкві. Крім того, у своєму коментарі підозрюваний дискредитував українських захисників та героїзував російських солдат", - розповіли у прокуратурі.

Мова йде про намісника чоловічого монастиря Ізюмської єпархії Української православної церкви, повідомили у СБУ. Він освячував російських військових під час окупації Ізюма.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення