Отримала 3 роки: голові виборчої дільниці за підробку протоколів оголосили вирок на Донеччині

Голові виборчої дільниці, яка підробила протоколи про підрахунок голосів виборців оголосили вирок у вигляді 3 років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Винесено обвинувальний вирок голові виборчої дільниці, яка підробила протоколи про підрахунок голосів виборців

За публічного обвинувачення Добропільського відділу Костянтинівської місцевої прокуратури суд визнав 56-річну жінку винною у включенні до виборчої документації завідомо недостовірних відомостей (ч. 2 ст. 158-3 КК України).

Суд встановив, що 31 березня 2019 року, у ході проведення виборів Президента України, голова дільничної виборчої комісії округу № 50 умисно зазначила у протоколах про підрахунок голосів виборців у графі «члена дільничної виборчої комісії» дані щодо осіб, які не були присутніми під час підрахування голосів, та поставила замість них підписи.

"Враховуючи, що обвинувачена розкаялась у скоєному злочині, суд призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік та позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом на 5 років", - йдеться у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення