Озвучені Деканоїдзе цифри за результатами атестації можуть докорінно розходитися з реальністю, — журналіст

 Четвертая власть

Названі головною НП Хатиєю Деканоїдзе цифри в 26% звільнених за результатами атестації співробітників поліції керівного складу можуть не мати практичного значення і розходитися з реальним станом справ.

Про це повідомила журналіст, член атестаційних комісій в декількох областях Ольга Худецкая.

"По-перше, Деканоїдзе не пояснила, що мається на увазі під "керівним складом". Маються на увазі лише керівники РВВС і обласних главків або весь центральний апарат. Природно, 26% в тому і іншому випадку буде означати різне число людей", - зазначає Худецкая.

Крім того, проблема полягає в тому, що глава НП не пояснила систему підрахунку.

"Багато відрахованих атестаційною комісією, були відновлені апеляційною комісією. Багато відновилися через суди, у багатьох співробітників МВС справа зараз перебуває у суді. Невідомо, на якому етапі взята цифра в 26% - з урахуванням відновлених через апеляцію і суд або без них", - зазначає журналіст.

На її думку, з урахуванням всіх відновлених після звільнення, помилка в обчисленні може досягати 50%.

Раніше повідомлялося, що всього пройшли переатестацію 83 тис. співробітників поліції. При цьому процес атестації сильно критикувався членами самих комісій як недостатній для виявлення кадрів, не придатних для роботи в НП.

Нагадаємо, 10 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила два законопроекти про Національну поліцію. Вони стосуються зміни назви «міліція» на «поліцію» в більш ніж 150-ти законопроектах. 7 листопада 2015 року набув чинності закон «Про Національну поліцію», згідно з яким міліція припиняє свою роботу і на цьому місці починає діяти Національна поліція України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення