Пацієнти згасають на очах: лікарка із Закарпаття розповіла про страшну ситуацію з коронавірусом (фото)

В Закарпатській області, де щодня діагностують від 50 до 120 нових випадків коронавірусу, значно зросло навантаження на лікарні та медпрацівників. Вони роблять усе можливе, однак пацієнти іноді гаснуть просто на очах. Про це написала лікарка Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Олександра Лангазо на своїй сторінці у Facebook.

За словами лікарки, в області більше 4000 випадків захворювання на коронавірус і лише 1,4 тисячам вдалося одужати. 143 пацієнти померло від хвороби.

Крім того, Лангазо зазначила, що з квітня по липень багато чого змінилося.

"Зростання кількості хворих зумовило розгортання додаткових ліжок і відкриття ще одного COVID-відділення. Тепер на базі нашої лікарні функціонує 3 відділення, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію: COVID-1, COVID-2 та відділення реанімації й інтенсивної терапії", – написала вона.

Лікарка також додала, що через зростання кількості хворих збільшилося й навантаження на медичних працівників. За тиждень тільки в одному відділенні ЗОКЛ імені А. Новака додалося 45 інфікованих, загальна кількість хворих сягнула понад 75 осіб.

“Хворіють люди різних вікових категорій (в нашому відділенні є хворі і 30-річного віку), жінки і чоловіки, вагітні, хворі з супутньою патологією та без неї. Хвороба носить непередбачуваний перебіг. Були випадки, коли пацієнт перебував у стабільному стані, а через декілька годин у нього виникла дихальна недостатність”, – повідомила Лангазо.

Вона додала, що деякі хворіють по декілька днів, а деякі з важкими пневмоніями, і більше тижня потребують кисневої підтримки. Вони мусять цілодобово стояти з апаратом штучного дихання.

Лангазо також розповіла, що до лікарень часто надходять сімейні пари, чи односельчани, які разом були на весіллі або якомусь іншому масовому заході, оскільки вони не вірили в справжнє існування цієї хвороби, поки самі не захворіли.

"Шкода, що усвідомлення реальної ситуації далося такою дорогою ціною. Вважаю, що ми маємо бути свідомими та обережними, бо немає страшнішого, як хибне відчуття безпеки. Бажаю всім здоров’я, особливо колегам-медикам, бо з такою епідситуацією воно нам ще знадобиться!", – резюмувала лікарка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення