Перед смертю попрощалася: у столиці 13-річна дівчинка викинулася з 10-го поверху (відео)

У столичному Солом'янському районі трагічно загинула 13-річна дівчинка.

Як повідомляє паблік Dtp.kiev.ua, дитина викинулася з вікна на 10-го поверху.

"Мама на місці. Родина тут проживає. Перед падінням дитина попрощалася з близькими", - йдеться у дописі до відео.

Зазначається, що дівчинка загинула миттєво. На місці знаходяться родичі та друзі.

"Родина нормальна, з матір'ю працює психолог", - розповів автор відео.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожні 40 секунд одна людина вчиняє самогубство. Це близько 800 тисяч осіб на рік, хоча за іншими даними кількість наближається до мільйона. Ще більше людей роблять спроби суїциду. За даними ВООЗ, у 2000 році в Україні на 100 тис. населення припадало 29,6 самогубств.

Як почати розмову про самогубство: заходи протидії суїциду

  1. Оберіть слушний час. Переконайтеся, що можете цілковито приділити увагу бесіді, не відволікаючись на телефон або роботу.
  2. Почніть з висловлення стурбованості, використовуючи конкретні приклади з власних спостережень. Наприклад: "Останнім часом ти маєш стурбований вигляд і став замкнутим навіть у компанії друзів".
  3. Не бійтеся запитати прямо. Головне — не заганяйте людину в глухий кут різкими твердженнями та не змушуйте її займати оборонну позицію. Питання "Тобі трапляються думки про те, щоб заподіяти собі шкоду?" або "Ти коли-небудь думав про самогубство?" допоможуть почати розмову і спрямувати її в потрібний бік.
  4. Поцікавтесь, як ви можете допомогти. Ще ніхто не навчився читати думки, тому найкращий спосіб дізнатися, чим ви можете бути корисні в цей важкий час, – запитати прямо.
  5. Якщо людина визнає, що схильна до суїциду, то зверніться по допомогу до фахівців. Запропонуйте разом поїхати до лікаря моральної підтримки.
  6. Якщо людина заперечує суїцидальні наміри або каже, що не збирається завдавати собі шкоди, то просто нагадайте, що ви поруч і підтримаєте її в разі потреби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення