Підозрюють у фінансуванні терористів: на понад 10 українських імпортерів палива наклали санкції

 УНИАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на підставі матеріалів Служби безпеки України наклало санкції на більш як 10 українських імпортерів палива і заборонив їм зовнішньоекономічну діяльність через підозру в порушенні Закону «Про зовнішньоекономічну діяльність», здійсненні поставок палива з Росії, а також проведення розрахунків через офшор, що може бути свідченням фінансування терористичних організацій. Як повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку, заборона набуває чинності з 18 березня.

«Служба безпеки України встановила, що підприємства, до яких були застосовані санкції, ввозили на митну територію України паливо походженням з Російської Федерації та Республіки Білорусь. При цьому, за даними СБУ, з метою акумуляції коштів на рахунках «офшорних» структур, ухилення від сплати податків і зборів до державного бюджету України компанії застосовували схему оформлення «непрямих» зовнішньоекономічних імпортних контрактів із контрагентами, зареєстрованими в країнах із пільговим режимом оподаткування, - повідомили у Мінекономрозвитку.

– У СБУ є підстави вважати, що кошти, перераховані деякими імпортерами паливно-мастильних матеріалів на адресу нерезидентів, зареєстрованих в «офшорних» юрисдикціях, частково використовуються для фінансування незаконних збройних формувань на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення