"Плакали і просили їсти": у Києві батьки кинули на два дні малюків в зачиненій квартирі

 СЕГОДНЯ

У Києві стався черговий кричущий випадок, пов'язаний з безвідповідальною поведінкою батьків. Як повідомляють в Патрульній поліції України, на вул. Амвросія Бучми в Дніпровському районі вдалося врятувати двох малюків, яких батьки залишили одних в квартирі майже на дві доби!

"Виклик про дітей, які плачуть за закритими дверима і кличуть на допомогу, надійшов близько 15-ої години. За вказаною адресою негайно виїхало кілька екіпажів патрульних. Під дверима однієї з квартир вже зібралися стурбовані сусіди. Одна з жінок розповіла, що маленькі діти закриті в приміщенні самі вже другу добу. Вони і вчора плакали, але сусіди не звернули увагу, оскільки малята плачуть з різних приводів", – повідомляють в Патрульній поліції.

Але, коли наступного дня сусіди почули, як хлопчик кличе маму, вони зрозуміли, що діти в квартирі перебувають без дорослих. "Поліцейські почали через двері спілкуватися з малюками. Вони плакали, знову звали маму, скаржилися, що другий день нічого не їли і просили забрати їх. Інспектори зламали замок і відкрили двері квартири, щоб врятувати малюків. Обидві дитини – чотирирічний хлопчик Микита і дворічна дівчинка Вікторія – були налякані, виглядали неохайно. До них викликали швидку допомогу і передали медикам. Зараз їх здоров'ю нічого не загрожує", – розповідають інспектори.

Особи батька і матері дітей вже встановлені, з ними працюють відповідні служби.

Нагадаємо, раніше горе-матері, яка на 11 днів залишила без нагляду двох своїх дітей, продовжили арешт. Голосіївський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою жінці, яка на 11 днів залишила одних в квартирі двох малолітніх дітей, в результаті чого одна дитина померла.

Термін запобіжного заходу суд визначив до 3 грудня 2017 року.

Рішення було прийнято під час першого засідання по суті за обвинуваченням 22-річної мешканки Києва в умисному вбивстві малолітньої дитини. В ході засідання прокурор зачитав обвинувальний акт і вніс клопотання про продовження обвинуваченій запобіжного заходу у вигляді тримання. Суд задовольнив вказане клопотання.

Наступне засідання призначене на 6 листопада.

На початку грудня минулого року 21-річна мешканка Києва Владислава Трохимчук на 11 днів залишила в зачиненій квартирі однорічного сина і дворічну дочку. Повернувшись додому, жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – в непритомному стані.

У березні 2017 року прокуратура направила обвинувальний акт стосовно горе-матері до суду для розгляду по суті. Її дії кваліфіковані як умисне вбивство малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Також в березні в Києві вже інша мати-"зозуля" кинула дітей вночі на вулиці, тому що вони їй заважали. Двох дівчаток в колясці знайшли перехожі біля одного з будинків на вул. Ванди Василевської в Шевченківському районі. Одній з них було всього 8 місяців, другий – 2 роки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення