Покидьки продавали українок в сексуальне рабство в ЄС: обіцяли легальне працевлаштування, а потім змушували "повертати борг" за документи (фото)

Служба безпеки України викрила діяльність міжнародної злочинної групи на Одещині.

Упродовж кількох років зловмисники вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до однієї з країн Євросоюзу під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу. Діяли в умовах надзвичайної конспірації, а кількість жертв ймовірно сягає десятків.

За оперативними даними, схему організував громадянин РФ разом зі своїм українським спільником, заручившись «партнерством» у країні «працевлаштування» жінок. Зловмисники підшуковували кандидаток через особисті контакти та в мережі Інтернет, у популярних соціальних мережах.

Робили «ставку» на тих, що мали фінансові чи інші матеріальні труднощі. Як варіант вирішення, пропонували легальне працевлаштування в одній із країн Євросоюзу. З метою конспірації, співбесіди проводили, в основному, онлайн.

Після отримання згоди жертви, виготовляли увесь необхідний для перетину державного кордону пакет документів. Заробітчанкам це подавалося як їх боргове зобов’язання перед «роботодавцем».

Український ділок після переправлення жінок до Європи передавав їх своєму європейському напарнику. За кожну доставлену «бранку» зловмисники отримували від 3 до 4 тисяч євро.

Співробітники СБУ запобігли незаконному переправленню за описаною схемою за кордон 2 жінок у пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею.

Одночасно на одному з гірськолижних курортів Закарпаття правоохоронці затримали організатора схеми, громадянина РФ.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна.

Триває слідство для виявлення усіх обставин та причетних до протиправної схеми осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення