Половина українців не знає, де знаходиться Бабин Яр: у всіх школах України пройде Національний урок пам'яті до роковин трагедії

29 вересня до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру одночасно в 15 тисячах шкіл України пройде Національний урок пам'яті. Його проведе Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" спільно з Міністерством освіти і науки України. Урок покликаний виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, посяганню на право на життя.

Урок для учнів 5-11 класів буде проходити на базі онлайн-платформи "Червона точка пам'яті", розробленої Меморіальним центром. Всі матеріали підготовлені з урахуванням віку і емоційної зрілості школярів. Стрім уроку також буде здійснюватися на сайті Міністерства освіти і науки та в соцмережах Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

"За результатами досліджень майже половина українців не знає, де знаходиться Бабин Яр. Саме тому основним завданням освітнього спрямування Меморіального центру є освіта і створення нових моделей викладання історії Голокосту, - зазначила директор освітніх проєктів Меморіального центру Голокосту" Бабин Яр "Анна Мазарчук. - Ми вдячні Міністерству освіти за підтримку наших проектів і спільну роботу над Національним уроком пам'яті. Ми прагнемо змінити підхід до вивчення історії та зробити процес цікавим для школярів. Цей урок буде першим в історії, який відродить пам'ять про Голокост. Завдяки авторській методиці з використанням інформаційних технологій та елементів дослідницької практики учні зможуть краще зрозуміти події з підручника і зробити свій внесок у відновлення правди".

Онлайн-платформа "Червона точка пам'яті", на базі якої відбудеться урок, присвячений вивченню історії Другої світової війни і Голокосту створена саме як помічник вчителям історії.

На онлайн-карті можна простежити зв'язок між загиблими у Бабиному Яру та їх родичами. Додати дані на карту зв'язків може кожен, хто має інформацію про те, що його родичі загинули в Бабиному Яру. Вся інформація проходить через премодерацію дослідників Меморіального центру.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення