Понад 3 млн грн збитків: у Дніпрі директору одного із департаментів міськради повідомили про підозру

Директору одного із департаментів міськради повідомили про підозру через понад 3 млн грн збитків громаді Дніпра. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Використовуючи власне службове становище, чиновник організував схему розтрати коштів місцевого бюджету, виділених на будівництво зупинок громадського транспорту в місті Дніпрі.

У період з листопада 2017 по жовтень 2018 року департамент Дніпровської міськради та комунальне підприємство уклали договір з приватним товариством договір щодо поставки 28-ми конструкцій зупинок. Без необхідних документів з міського бюджету безпідставно перерахували кошти. Згодом виявилось, що ціна зупинок суттєво завищена. Крім того, частину із закуплених конструкцій не поставили на облік комунального підприємства, як передбачено нормативними документами.

«Допомогли» організатору схеми його спільники – нині колишні директор приватного товариства та керівник комунального підприємства.

У результаті дій зловмисників, територіальній громаді Дніпра завдано 3,2 млн грн збитків. Відповідна сума підтверджена експертним висновком.

Викрили злочинну схему оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області з колегами-правоохоронцями.

Наразі директору департаменту Дніпровської міськради повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Двом іншим учасникам схеми – ексдиректору фірми та комунального підприємства заочно повідомили про підозри за такою ж кваліфікацією. Їх оголосили у розшук.

Наразі досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення