Потрібно інформувати про мету сусідні країни, - МЗС Білорусі про раптові військові навчання Росії

 Цензор.НЕТ

Потрібно інформувати про мету сусідні країни, - МЗС Білорусі про раптові військові навчання Росії

Міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей заявив, що військові навчання біля кордонів сусідніх держав повинні бути прозорими.

Глава білоруського МЗС зазначив, що не може коментувати фактори проведення військових навчань на території Росії.

При цьому він вважає, що Збройні сили будь-якої країни повинні бути в стані бойової готовності. На його думку, це необхідно, щоб запобігти можливій агресії.

"Найголовніше, щоб цей процес був прозорим. Якщо проводяться військові навчання з перевищенням певного ліміту чисельності й участі відповідної кількості бойової техніки, то на них зазвичай запрошуються міжнародні спостерігачі, військові аташе, акредитовані в тій чи іншій країні. Цей процес повинен бути прозорим, і так, щоб це не викликало побоювання у країн-сусідів і в інших країн", - зазначив Макей.

Він підкреслив, що необхідно інформувати про цілі військових навчань.

Нагадаємо, Міністерство оборони Росії оголосило чергову раптову перевірку боєготовності Збройних сил. Навчання торкнуться Південного, Західного і Центрального військових округів, а також Північного флоту і Головкомату ВКС і ПДВ.

З цього приводу в Міністерстві оборони Литви заявили, що проведені в четвер Росією великомасштабні військові навчання, про які заздалегідь не було повідомлено, нагнітають напруженість у регіоні. Аналогічну позицію має головне оборонне відомство Польщі

У свою чергу представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький зазначив, що російська влада може змінити декларовану мета нових військових навчань у Росії будь-якого моменту

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення