Поцупили 4,5 мільярда доларів: невизнану реп-зірку та її російського чоловіка заарештували в США за рекордну крадіжку (відео)

За те, що у 2016-му вкрали та відмили біткоїнів на 4,5 мільярда доларів у США заарештували невизнану реп-зірку та її російського чоловіка — блогера.

34-річного Іллю Ліхтенштейна (громадянин США та РФ) та 31-річну Хізер Морган заарештували сьогодні на Манхеттені. Вони підозрюються в участі в хакерській атаці 2016 року на криптобіржу Bitfinex. Влада Штатів вилучила у пари 3,6 млрд доларів - це найбільша конфіскація в історії. Імовірно, Ілля та Хізер брали участь у змові з відмиванням 119 754 біткоїнів, що, за сьогоднішнім курсом, приблизно 4,5 млрд доларів.

Обом загрожує до 20 років в'язниці. Звинувачення було проти застави, але суд таки випустив їх за викуп — три мільйони вічнозелених за Морган і п'ять мільйонів за Ліхтенштейна. Але, ймовірно, це не найстрашніший їхній злочин. Дівчина записує тиктоки та реп під ім'ям Razzlekhan, називає себе "крокодилом з Уолл-стріт" і, на пару з Іллею, вчить людей фінансової грамотності та захисту своїх криптогаманців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення