"Працював на терористів за їжу і сигарети" - історія російського найманця з Донбасу

З початку року поліцейські на Донбасі повідомили про підозру сотні учасників незаконних збройних формувань.

Із них 86 затримані, ще 14 - оголошені в розшук та притягуються до відповідальності заочно, повідомили у поліцї Донецької області.

Зазначається, що за останній тиждень викрито 12 бойовиків та їх пособників. Серед них жителі Слов'янська, Костянтинівки, Лиману та Добропілля віком від 22 до 52 років.

"Більшість з них чергували на блокпостах терористів за їжу і сигарети, незаконно обстежували транспорт громадян та здійснювали фільтрацію. Уродженець Донецька, якому на той час було 19 років, потрапив у лави бойовиків під час "призову" - отримав повістку та добровільно вступив в армію терористичної організації ДНР у грудні 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найманця-новобранця направили на передову у Старобешівський район у складі "першого Слов'янського дивізіону". Там він брав участь у бойових діях у званні рядового на посаді кулеметника. Чоловіку видали камуфльовану форму і автомат Калашникова.

"До його функцій входило охороняти військову техніку терористів та переганяти її під час передислокацій. Найманець прослужив близько трьох тижнів, після чого самовільно покинув розташування. Колишній бойовик тривалий час переховувався, а потім переїхав на підконтрольну Україні територію у Добропілля і здався СБУ", - зазначається.

Проти найманця відкрите кримінальне провадження за "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

"Після перевірки діяльності учасника НЗФ за умови, що він не вчиняв тяжких злочинів, справу може бути перекваліфіковано, і чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності та розпочне нормальне життя", - повідомляється.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення