Премія Дарвіна: у столиці затримали хлопчину, який хапав інтернет-замовлення на пошті і тікав, не розраховуючись (відео)

Зловмисник замовляв в інтернет-магазинах товар, оглядав його та втікав із відділення пошти, не розраховуючись. За скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення.

З листопада минулого року до столичної поліції надійшло три повідомлення про те, що у Голосіївському районі невідомий під приводом купівлі дорогих ґаджетів при отриманні їх у відділеннях пошти не оплачує замовлення, а втікає з ним. Поліцейські провели першочергові слідчі дії, відпрацювали відео з камер спостереження та встановили, що до злочинів причетна одна людина.

Як розповів слідчий Голосіївського управління поліції Богдан Федоров, за такою схемою фігурант встиг зробити три замовлення на різних інтернет-сайтах і заволодіти двома мобільними телефонами та ноутбуком на загальну суму більше 100 000 гривень:

«Наразі затриманий перебуває під вартою. Перевіряється причетність його до скоєння аналогічних злочинів на території столиці. Досудове розслідування триває», - додав Богдан Федоров.

У коментарях користувачі Фейсбук пишуть про те, що затриманий заслуговує на премію Дарвіна. Безглуздість, з якою молодик занепастив своє життя, дійсно викликає подив. Всі поштові відділення облаштовани камерами відеоспостереження, всі відділення вже мали орієнтування щодо можливого шахрая.

Нагадаємо, що премія Дарвіна- віртуальна щорічна премія, названа на честь одного з авторів теорії еволюції Чарльза Дарвіна. Премію присуджують особам, котрі найбезглуздішим чином загинули або втратили здатність мати дітей, і, таким чином, позбулися можливості внести свій вклад у генофонд людства, що допомагає врятувати його від виродження. Обов'язковою умовою отримання премії є повна відсутність прямих нащадків (однак із правила є винятки).

Наприклад, у 2018-му році премію у номінації "Пограбування магазинів" злочинця, який пограбував господарський магазин, зловили після того, як було оголошено про винагороду в розмірі 25 тисяч доларів за інформацію про його місцезнаходження. В поліцію подзвонив невідомий і назвав не тільки ім’я та адресу грабіжника, але й інші факти, відомі зазвичай тільки близьким знайомим. Поліція вирушила за вказаною адресою в будинок до 25-річного кухаря, а той у свою чергу почав задавати питання, що стосуються виплати винагороди: коли можна отримати гроші. Після таких запитань стало зрозуміло, що інформатором був сам підозрюваний і що він насправді розраховує на винагороду, “настукавши” на себе.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення